Italiaanse nagerecht recepten Deze 18 makkelijke toetjes zet je in minder dan 15 minuten op tafel

Italiaanse nagerechten - Allerhande - Albert Heijn Panna Cotta, Cannoli, Zabaione, Tiramisùde vele sorbets en gelati of de heerlijke amandelkoekjes cantucci en met de kerst natuurlijk een panettone. Wist je dat Italië meer nagerechten op haar naam dan welk land italiaanse wereld. De lijst is werkelijk onvoorstelbaar lang. Het meest beroemd is natuurlijk de gelato wist je dat gelato eigenlijk uit China komt ongeveer jaar nagerecht door Marco Polo geïntroduceerd in Europa maar pas écht populair werd ijs toen Catherine de Medici voor het eerst sorbet serveerde aan het hof. Professionele bakkerijen verschenen in Italië rond de 2de eeuw voor Christus. Er ontstonden snel scholen waar aspirant-bakkers de technieken leerden. Terwijl Italiaanse desserts vandaag recepten dag uit veel unieke ingrediënten bestaan, waren desserts vroeger eigenlijk erg eenvoudig. Tips

1 2 3 4 5